محمدجواد لاریجانی، رییس پژوهشگاه دانشهای بنیادی و تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل، در یادداشتی منتشرشده در خبرگزاری فارس خواستار محدودیت کامل اینترنت جهانی شد. او در این یادداشت به صراحت اعلام میکند که شعارهایی مانند «دسترسی آزاد به اطلاعات» و «تعامل با محیطهای اجتماعی فضای مجازی» باید در اولویتهای ثانویه قرار بگیرند.
در سالهای اخیر صحبتهای زیادی در مورد اینترنت ملی و محدود کردن دسترسی مردم ایران شنیده میشد که از نظر تحلیلگران پیامدهای جدی فنی، اقتصادی و اجتماعی بهدنبال خواهد داشت. هر زمان صحبت از شبکه ملی اطالاعات میشود با توجه به تجربیات سالهای اخیر به قاطع میتوان گفت که هیچوقت نمیتوان به عنوان جایگزین کامل اینترنت بینالملل از آن نام برد. موضوعی که در سالهای اخیر یکی از اولویتهای فنی کشور بوده است.
محدودیتهای اینترنت در دو دهه اخیر، به خصوص در ماههای گذشته، مردم را با چالش جدی مواجه کرده است. بسیاری از کسبوکارهای فناورانه، شرکتهای صادراتی، استریمرها، توسعهدهندگان نرمافزار، فعالان بخش گیم و ورزش الکترونیک، و پلتفرمهای مبتنی بر خدمات خارجی، نیازمند اتصال آزاد به زیرساختهای بینالمللی هستند. همین موضوع، یکی از دلایل اصلی مهاجرت نخبگان در بخشهای مختلف از جمله ورزش الکترونیک است. بازیکنان ایرانی با وجود تمام مشکلات و محدودیتهای اینترنتی، در سالهای اخیر تلاشهای زیادی را برای دیده شدن در صحنههای بینالمللی کردهاند.
اگر بخواهیم فقط به برخی از مطرحترین بازیکنان ایرانی که توانستهاند به مهمترین عناوین ورزش الکترونیک دست پیدا کنند، اشاره کنیم، کورو صالحی تخاصمی معروف به Kuroky و آیدین سارکوهی معروف به Insania دو مورد مهم خواهند بود. افرادی که بعد از خروج از ایران در نهایت به تیمهای Team Liquid و Nigma Galaxy پیوستند و در سالهای فعالیت خود تا به امروز کسب عنوان قهرمانی مسابقات The International بازی Dota2 را در کارنامه خود ثبت کردهاند. مسابقاتی که فقط در یک دوره مجموع جوایزش بیش از ۴۰ میلیون دلار بوده است.
اینترنت کشور با اینکه چند روز از پایان جنگ ایران و اسرائیل گدشته است، بر خلاف وعدههای داده شده برای بازگشت به حال عادی، همچنان با اختلال همراه است. موضوعی که اگر فقط از منظر سرگرمی و بازیهای ویدیویی به آن نگاه کنیم، برای چیزی بیش از ۲۹ میلیون نفر گیمر مشکل جدی ایجاد کرده است. حالا قطع چندماهه اتصال به اینترنت جهانی به عنوان یک راهبرد امنیتی رسمی، از سوی یک چهره شاخص سیاسی و دانشگاهی مطرح شده است.
آره بابا
قطع کنید
تخریب کنید
تکنولوژی چیه؟
دیوونهای؟
شکایت پیش چه کسی برم؟
چیزی که اینارو اذیت میکنه عمر جوون ایرانیه که خدایی ناکرده به خوشی بگذره وگرنه دلیل دیگه برای این همه خشم و اختلال و قطعی وجود نداره
شوخیه؟ یعنی چی قطع کنید؟ ۹۰ میلیون آدم اینجا تو این خاک زندگی میکنه!!