کمپین «بازیها را نکشید» بهطور رسمی توانست از طریق European Citizens’ Initiative (مخفف ECI) از مرز ۱.۴ میلیون امضا عبور کند. اگر حداقل یک میلیون از این امضاها تأیید شوند و معیارهای توزیع کشوری را داشته باشند، کمیسیون اروپا موظف است واکنشی رسمی و عمومی به آن ارائه کند.
«از ۱ میلیون به ۱.۴ میلیون فقط در ۱۷ روز! فوقالعادهست! بیاید به ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون برسونیم تا سیاستمدارا توجه بیشتری به کمپین #StopKillingGames نشون بدن و یه حاشیه امن بسازیم! گیمرا، خانواده گیمرا، متحدین گیمرا، بیاید بجنگیم با شعار “هیچی نداشته باش و خوشحال باش”!»
راس اسکات، یوتیوبر معروف و سازنده مجموعه Freeman’s Mind که این کمپین را راهاندازی کرده، در حساب X (توییتر) خود با نام Accursed Farms نوشت:
«تنها حالتی که احتمال داره امضاها تأثیر نکنه اینه که قبلاً حملهای گسترده با باتنتها انجام شده باشه. پس همچنان امضاهای بیشتر کمک میکنه.»
این کمپین توسط راس اسکات در آوریل ۲۰۲۴، بعد از اینکه یوبیسافت بازی The Crew را بدون امکان اجرای آفلاین تعطیل کرد، آغاز شد. هدف کمپین، تصویب قوانینی است که دسترسی بازیکنان به بازیها را حتی بعد از پایان پشتیبانی رسمی تضمین کند.
شکایت به اتحادیه اروپا بابت شفافیت مالی کمپین
همزمان با رشد کمپین، این اتفاق با شکایتی رسمی در اتحادیه اروپا مواجه شده است. بر اساس گزارشی از GamesRadar، این شکایت کمپین را به «پنهانکاری سیستماتیک» درخصوص کمکهای مالی متهم میکند. در این شکایت آمده که فعالیتهای گسترده داوطلبانه راس اسکات (۱۲ تا ۱۴ ساعت کار روزانه بدون دستمزد) باید بهعنوان کمک مالی محاسبه شود.
بر اساس نرخ بازار (۵۰ تا ۷۵ یورو در ساعت)، گفته شده که اسکات عملاً بین ۶۳٬۰۰۰ تا ۱۴۷٬۰۰۰ یورو کمک مالی کرده، در حالی که آستانه گزارشدهی مالی فقط ۵۰۰ یورو است. اسکات در ویدیویی به این ادعا پاسخ داد و گفت که این برداشت اشتباه است:
«افرادی که کمک غیرمالی میکنند، مثل داوطلبان، طبق قوانین ECI حامی مالی محسوب نمیشن و نیازی به گزارش دادن ندارن.»
او همچنین تأکید کرد که چون شهروند آمریکا است، نمیتواند رسماً برگزارکننده کمپین باشد، اما حضورش با تأیید نمایندگان اتحادیه اروپا انجام شده است.
«بچهها، همه کارهامون طبق قانون بوده.»
اسکات مشکوک است که این شکایت از درون صنعت بازیها آمده باشد تا کمپین را تضعیف کند.
موج حمایت گسترده در آستانه اعتبارسنجی
کمپین «بازیها را نکشید» که در واکنش به حذف کامل بازی The Crew راهاندازی شده بود، از قانونگذاران میخواهد تا ناشران را ملزم کنند هنگام پایان پشتیبانی از یک بازی، نسخهای آفلاین یا وصلهای پایانی (End-of-life Patch) برای بازی منتشر کنند. این کار باعث میشود بازیها حتی بعد از قطع سرورها هم قابلاجرا بمانند، بدون اینکه ناشر ملزم به پشتیبانی دائمی باشد.
تا چند هفته پیش، کمپین کمتر از ۵۰۰٬۰۰۰ امضا داشت و امیدی به موفقیت نداشت. اما پس از جلب توجه عمومی در شبکههای اجتماعی و کمپینهای کاربران، به سرعت به بیش از ۱.۴ میلیون امضا رسید. حدود ۴۰۰٬۰۰۰ امضا بالاتر از حداقل لازم، تا در صورت باطل شدن بخشی از امضاها همچنان شرایط لازم را داشته باشد.
این موفقیت حتی توجه برخی سیاستمداران را نیز جلب کرده. نیکولائه استفانوتزا، یکی از معاونان رئیس پارلمان اروپا، شخصاً این دادخواست را امضا کرده است.
بعد از پایان اعتبارسنجی، اگر شرایط لازم «یک میلیون امضا معتبر در حداقل هفت کشور اتحادیه اروپا» مهیا باشد، کمیسیون اروپا ۶ ماه فرصت دارد تا پاسخ رسمی ارائه دهد. این پاسخ ممکن است به تغییر قانون منجر نشود، اما باید شامل اقداماتی باشد که کمیسیون قصد انجام آن را دارد.
کمپینی که زمانی در سکوت کامل بهسختی امضا جمع میکرد، حالا به حرکتی بزرگ برای دفاع از حقوق مصرفکنندگان در رسانههای دیجیتال تبدیل شده و حالا، همهچیز به تصمیم اتحادیه اروپا بستگی دارد.
تو ایران هم کارزار رااه اندختن برای رفع فیلتر اینترنت و بعدش اینترنت طبقاتی دوباره راه افتاد 🙂
ایران هم اینترنت رو قطع کردن 🤣🤣
تو ایران #killgamesfaster رو راه انداختن :))
اینا تو فکر چی هستن و کشور ما کجاست…
تو ایران اینترنتمون بعد از جنگ بدتر از زمان جنگ هست و بانکها کار نمیکنن و سایتای داخلی هم باز نمیشن… البته آب و برق هم نداریم…